Boka boende

Om oss

Varbergs Stadshotell & Asia Spa, Arken Hotel & Art Garden Spa och Hôtel Eggers tillhör samma hotellfamilj. De är alla belägna längs Sveriges västkust.

Varbergs Stadshotell & Asia Spa har anor från 1902. Lars-Olof Oskarsson & Anna Riis tog över hotellverksamheten år 1994 och 2001 öppnades Asia Spa. 2007 övertog de Arken Konferenscenter i Göteborg. Några år senare utökades även det hotellets verksamhet med en spaavdelning och fick då namnet Arken Hotel & Art Garden Spa. Det senaste tillskottet i hotellfamiljen är Hôtel Eggers. Eggers har haft hotellverksamhet sedan 1859. När Lars-Olof & Anna övertog hotellet startades en varsam men omfattande renovering och 2016 invigdes det nya klassiska Hôtel Eggers. 

Varbergs Stadshotell & Asia Spa har samlat det bästa av världar i en härlig kontrast. Det finns hotellrum för de flesta smaker. Den gemytliga och prisbelönta restaurangen ger en helhetsupplevelse där mat och dryck samspelar, är inspirerade av årstiderna och i möjligaste mån närproducerade. Det är en av Sveriges främsta konferens- och rekreationsanläggningar med ett 20-tal konferenslokaler och magnifik festvåning. Asia Spa ligger högst upp i hotellet, med en spektakulär utsikt över havet och småstadsidyllen Varberg, i hjärtat av Halland. Där möts det bästa från Asien och flera österländska filosofier, en helt egen värld av välbefinnande och njutning. 

Arken Hotel & Art Garden Spa har med sina 15 min bilresa från Göteborg city närheten till både hav och stad med tillgång till exklusiva och sköna upplevelser i en rofylld värld. En tillflyktsort där det är gott att bara vara. Det är en av Göteborgs största konferensanläggningar med ett kök som alltid erbjuder det bästa av säsongen. Art Garden Spa är en värld av njutning med gott om fria ytor med havet som fond och energiskapande omgivning. Naturen, årstiderna och de fem elementen influerar för att ge balans och energi. Konceptet bygger på två huvudsakliga teman. Art står för konsten som vi synliggör genom konstutställningar. Garden syftar på kopplingen till det organiska och växande, dels i vår yttre miljö och dels inne i anläggningen där vi låter naturen få ta plats. 

Hôtel Eggers var från början Jernvägshotellet och har sedan 1800-talet välkomnat göteborgare och resande som behövt rum för natten, mat i magen och sökt nya upplevelser. Precis som idag. Hotellet har samma centrala läge och en vacker miljö där tiden har fått stanna upp, men dagens komfort har adderats. Rummen är personligt inredda och med hög kvalité. Önskan är att erbjuda en plats där man möts för den inspirerande miljöns skull, för att värdskapet är i centrum och för att maten är av hög kvalité. Den anrika restaurangen och baren är som hämtad från sekelskiftets Paris. Målet har varit att behålla den historiskt unika miljön, samt att vårda den själ och historia som många andra hotell saknar och som gör Hôtel Eggers till ett av Sveriges äldsta hotell.

Kontakta mig

Du kommer att skicka personuppgifter till oss. Läs om hur vi hanterar dem här.